Vad kännetecknar en bra bilskola?

Att svara på vad som kännetecknar en bra bilskola är oerhört svårt – eftersom det är många individuella faktorer som påverkar huruvida man anser en bilskola vara bra eller dålig. Men det finns ett par generella tips man kan ge ändå.körkort bilskola

Bra bilskolor ger bra svar

Något som kännetecknar bra bilskolor är att de ger öppna, raka och utförliga svar på dina frågor. Prata med några stycken bilskolor och fråga också om de kan göra en ungefärlig uppskattning av hur många lektioner du kan tänkas behöva, samt ungefär hur mycket det kan kosta. Om de säger nej till att göra en sådan bedömning kan det vara en varningssignal – tyvärr finns det ett mindre antal mindre seriösa bilskolor som försöker pracka på eleverna onödigt många lektioner och deras egna teoritester som oftast är gamla och inte så bra, läs mer om körkortsprov här.

I överlag är dock Sveriges bilskolor seriösa. Transportstyrelsen är myndigheten som har tillsyn över bilskolorna, och de brukar kontrollera främst de bilskolor som har dålig statistik (d.v.s. att få elever klarar proven) eller de skolor som man fått in klagomål från eleverna på. På samma sida kan man också ansöka om körkortstillstånd.

Hur som helst, innan du väljer din bilskola kommer du säkert ha en rad frågor – en bra bilskola kommer att vara intresserad i dina behov och ge bra svar. Om du känner att bilskolan svarar undvikande eller oengagerat kan det också vara ett tecken på att du bör välja en annan skola. Ska du ta körkort för motorcykel kan du läsa mer på den här sidan som handlar om allt som rör motorcykelkörkort.

Undvik överbelastade bilskolor

Det händer också att bilskolor med bra rykte och högt anseende svarar ointresserat och inte verkar vara särskilt bra. Detta kan bero på till exempel överbelastning, att man redan har så pass många elever att man har svårt att passa in ytterligare än, men ändå vill man ju inte tacka nej till en ny kund.

Detta gäller även mindre bilskolor, som kanske bara har ett par anställda. Om bilskolan är ointresserad och har svårt att erbjuda passande tider är det ett tecken på att den är överbelastad, och då kan det vara bra att söka efter en annan – du vill trots allt inte få de tider som ”blir över” samt ha en överarbetad bilskolelärare som handledare.

Detta är några bra tips för din som söker en bra trafikskola. Mer information om hur du hittar en bra bilskola finner du här. Plugga på alla sveriges vägmärken här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *